Откритият в популация от столетници ген за борба със стареенето връща

...
Откритият в популация от столетници ген за борба със стареенето връща
Коментари Харесай

Ген против стареене връща възрастта на сърцето с десет години назад

Откритият в популация от столетници ген за битка със стареенето връща биологичната възраст на сърцето с 10 години обратно. Пробивът, оповестен в  и управителен от учени от Бристолския университет и MultiMedica Group в Италия, предлага евентуална цел, върху която лекарите могат да се съсредотоат при пациенти със сърдечна непълнота.

Носителите на здрави мутантни гени, свързани с извънредно дългоденствие, като тези, които живеят в сините зони на планетата, постоянно живеят до 100 и повече години и остават в положително здраве. Тези хора също по този начин са по-малко предразположени към сърдечносъдови затруднения. Учените считат, че генът оказва помощ за опазване на младостта на сърцата им, като ги защищава от болести, свързани със стареенето, като да вземем за пример сърдечна непълнота.

В това ново изследване откривателите потвърждават, че един от тези здрави мутантни гени, за който преди този момент се оказа, че се среща изключително постоянно при столетниците, може да отбрани кафези, събрани от пациенти със сърдечна непълнота, нуждаещи се от сърдечна трансплантация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР